Ясно е, че ситуацията е изключително трудна. След 5 поредни

...
Ясно е, че ситуацията е изключително трудна. След 5 поредни
Коментари Харесай

Акад. Денков и Мария Габриел ще се сменят на премиерския пост на 9 месеца

Ясно е, че обстановката е извънредно сложна. След 5 следващи избора и в актуалното Народно събрание не може да се образува кабинет, което основава действителна заплаха за шести избори без явен резултат. Забавянето на значими решения - приемането на Бюджета и всичко, което тормози хората, би трябвало да търси друго решение.

Поучени от опита на 48-то Народно събрание, това, което направихме в първите дни на това Народно събрание, е да предизвикваме законодателна стратегия, която да е допустима за повече групи. Направихме и Управленска стратегия, представихме и състав на проектокабинет, с цел да е ясно, че можем да управляваме страната.

Това сподели акад. Николай Денков на изключително взаимно изказване с Мария Габриел.

Сега, като е ясно, че няма по какъв начин мандатът им да има поддръжка от 121 депутати, предложихме на ГЕРБ да стъпим на стратегиите и на състава на държавно управление, който може да бъде прециран, и имаме и вицепремиер, и министър председател на ротационен принцип.

Мястото на Мария Габриел в подобен кабинет е ясно: тя е индивидът, който може да помогне за осъществяване на най-важните цели от нашата стратегия - Шенген, Еврозоната, има поддръжката на нашите сътрудници, и не знам по-добър наш пратеник в европейските институции.

Понеже имаше въпроси по какъв начин тъкмо планираме да се осъществя мандата, ето какво взехме решение през вчерашния ден от Политическа партия:

ПП-ДБ ще предложи държавно управление, което може да има необятна поддръжка и да извърши всички условия и общи цели, включително цялостна правосъдна промяна. Правителството ще е с 18 месеца диапазон, като за първите 9 месеца министър председател ще съм аз, а Габриел - вицепремиер и министър на външните работи. В идващите 9 месеца министър председател ще е Габриел, а аз - вицепремиер.

В идващите месеци държавното управление се ангажира: да осъществя конституционна стратегия с промяна в прокуратурата и Висш съдебен съвет, да внесе бюджет с 3% недостиг, да започва законодателната стратегия и да съблюдава целите за приемането в Шенген и Еврозоната, добави Денков. Да променим ИК по този начин, че да се върне машинния избор, и да променим състава на ЦИК по този начин, че да се върне честността на вота на жителите. Да изработим механизъм за попълване на състава на регулаторите и на хората с изминал мандат вътре за асортимент на персони с високи професионални и морални качества.

Мария Габриел означи, че водейки договарянията, се видя, че устойчиво държавно управление сред първите две политически сили има опция да стъпи на здрава основа.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР