Ясно е, че промените в Закона за безопасно използване на

...
Ясно е, че промените в Закона за безопасно използване на
Коментари Харесай

Гуцанов към управляващите: Със закон легитимирате грабеж от 35 млрд. евро, заробвайки България

„ Ясно е, че измененията в Закона за безвредно потребление на нуклеарната сила са подготвителна фаза за нещо, което ще се случи най-вероятно на следващия ден или другата седмица. И това ще бъде най-голямото изменничество, което в миналото се е правило в България. Това няма да е просто кражба, а народен обир. Прелюдия към това, което гласите от сглобката ”.
Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ” Борислав Гуцанов по време на дебата през днешния ден за измененията в Закона за безвредното потребление на нуклеарната сила.


„ Отказахте се от Белене и подарихте оборудването на нуклеарната централа. В продължение на години тези, които бяхте в ръководството тогава и които през днешния ден се завърнахте, твърдяхте, че 5 млрд евро е извънредно скъпа инвестиция и не може да бъде изплатена. А през днешния ден тръгвате да строите нещо, което коства 35 милиарда. И то по една технология, където има един-единствен работещ реактор Това не е ли обир? И министър Радев твърди най-безсрамно, че всичко това щяло да коства 14 милиарда. Спрете се и не правете закон след закон, с който желаете да узаконите в действителност един обир ”, прикани от парламентарната естрада социалистът.


„ С този законопроект желаете да извършите по този начин, че за 60 години нуклеарните блокове да не се ревизират по никакъв метод. Нашите, на 5 и 6 блок са на 30 години и са изтекли – нали сте наясно с това? ", реагира Борислав Гуцанов.


Той се обърна към ръководещото болшинство: „ Откога вие в Народното събрание сте експерти по нуклеарна физика, та да вземете решение коя компания да бъде реализатор, коя да бъде технологията? Дори от кумова срама не направихте един конкурс или процедура по Закон за обществените поръчки, тъй че да се явят най-подготвените компании и тези, които ще дадат най-хубави условия за България ”, уточни националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ”.


Борислав Гуцанов бе безапелационен в позицията на Българска социалистическа партия: „ С всеки един ден ръководство, с всяко ваше деяние вие заробвате страната ни и предавате националния интерес и българските жители ”.
И прикани: „ Оттеглете го – по този начин няма да се чудите тази или онази компания да изберете или пък американската компания, която ще ви даде индулгенцията, с цел да останете на власт. Българска социалистическа партия изрично няма да поддържа подобен законопроект, който е следващото изменничество към българския народен интерес ”.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР