Ясно е, че като повечето неща в живота кафето не

...
Ясно е, че като повечето неща в живота кафето не
Коментари Харесай

Странични ефекти при прекаляване с дневните дози кафе

Ясно е, че като множеството неща в живота кафето не прави изключение и с изключение на позитивните страни има и такива, с които би трябвало да се внимава. Веднага прецизираме, че в публикацията става въпрос за същинското кафе с кофеин, а не обработеното и лишено от него.

Кофеинът, който е разполагаем и в чая, кофеинови сода и енергийни питиета, постоянно се употребява за повишение на когнитивното действие и възстановяване на неприятното въодушевление. Всъщност, доста хора изпитват възприятието, че не могат да действат, до момента в който не изпият първата си чаша (или две) кафе.

Кофеинът може да има тези преимущества – в действителност и повече, само че може да има странични резултати, с които би трябвало да сме наясно. Знаейки какъв брой може да се смята за прекомерно доста може да ни помогне да разберем по кое време може да е време да откажем нова чаша.

Предимствата
Много хора просто обичат усета и аромата на чашата с положително кафе, а кофеинът, който идва с нея, е спомагателен бонус за тези хора. Но има доста хора, които пият единствено кафе или други артикули с кофеин поради мощно ободряващия резултат, което им дава.

Кофеинът е стимулант, а някои изследвания демонстрират, че дребни количества от него могат да подобрят нашето време за умствена реакция. Други изследвания демонстрират, че кофеинът не ви дава единствено незабавен мисловен подтик, само че има и дълготраен резултат върху уменията ни за мислене.

Страничните резултати от предозирането
Повечето възрастни не изпитват резултатите на интоксикация с кофеин, в случай че пият по-малко от 250 мг кофеин (около 2,5 чаши кафе) дневно. По-вероятно е да изпитаме негативни странични резултати, в случай че превишим дневния банкет над 400 мг дневно.

Стимулиращите свойства на кофеина покачват кръвното налягане и сърдечната периодичност. Консумирането на прекомерно доста от него може да ни докара неприятно чувство на тревога. По-големи количества кофеин могат да ни създадат раздразнителни, да нарушат съня ни и да провокират диария. Другите странични резултати включват:

Главоболие Тревожност и нервност Често уриниране Разстроен стомах Сърцебиене Мускулни конвулсии

Кофеинът може да работи като диуретик, тъй че до неотдавна се предполагаше, че пиенето на прекалено много кафе или други питиета с кофеин ще провокира дехидратация. Въпреки това, откривателите разкрили, че тялото ни се нагажда към приема на кофеин, тъй че пиенето на питиета, които го съдържат няма да усили потребността ни от вода.

Пазете се от кофеиновите хапчета и прахове, които дават обещание доста бързо и дейно освежаване – те вършат това, само че по рисков метод. Тези артикули могат да доставят огромни дози кофеин, само че за доста къс интервал от време. Хората с характерни медицински положения би трябвало да бъдат изключително деликатни, защото са по-податливи на отрицателните резултати.

Намаляване на приема на кофеин
Не се предлага внезапното прекъсване на кофеиновия табиет. Прекратяването на преима на кофеин може да ни аргументи главоболие, да ни отвори вреден вкус, да ни докара мускулни болки и нормално ни кара да се чувствате нещастни няколко дни. Симптомите минават след към седмица.

 

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР