Ясна е позицията ни защо не бяхме на консултациите -

...
Ясна е позицията ни защо не бяхме на консултациите -
Коментари Харесай

Александър Симов, БСП: Това, че не бяхме на консултациите при президента не е бавене на топката, а приоритети

Ясна е позицията ни за какво не бяхме на консултациите - за нас значимата тематика сега е приемането на актуализацията на бюджета. Смятам, че консултациите можеха да се проведат след приемането на бюджета, в случай че в действителност желаеха всички партии да се явят една след друга, с цел да си показват позициите. Това не е бавене на топката или печелене на време - не става въпрос за време, а за цели. Това съобщи в студиото на “Денят започва” Александър Симов - секретар на ПГ на " Българска социалистическа партия за България”.

На консултациите ще отидем с това, което ясно се сподели на Националния съвет на Българска социалистическа партия, означи той и добави:

" Длъжни сме да създадем опит да има ново държавно управление на България в границите на този парламент ".

Според него, в случай че се стигне до предварителни парламентарни избори, " съставянето на ръководство няма да е лесна задача и е допустимо да се отиде на още едни предварителни избори, и на още едни ".

За Симов само вероятният вид за нов кабинет в това Народно заседание е с мандата на “Продължаваме промяната”.

" Те имат опция още веднъж да седнат на масата за договаряния и да потърсят разговор по някаква стратегия за ръководство на страната. Не бих задавал съответен период, само че е допустимо да се направи ръководство в границите на една година с съответна стратегия или по-дълго според от това дали има поддръжка или няма ", разясни Симов.

По думите му, в случай че има болшинство, което да застане зад ново държавно управление, явно ще би трябвало да се акцентира освен на нерешените проблеми в обществената сфера, само че и на промените в КПКОНПИ и правосъдната система - " там, където са огромните неналичия на ръководството дотук ".

" Това доста хора го чакаха като огромна борба, а тя не се състоя ", заключи той.

Какво още разяснява секретарят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България” вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР