Ярослав Качински, лидерът на Право и справедливост“ (ПиС), най-голямата опозиционна

...
Ярослав Качински, лидерът на Право и справедливост“ (ПиС), най-голямата опозиционна
Коментари Харесай

Качински твърди, че при новото правителство в Полша са възможни политически убийства

Ярослав Качински, водачът на „ Право и правдивост “ (ПиС), най-голямата опозиционна партия в Полша, съобщи, че при новото държавно управление е допустимо всичко, в това число политически убийства, съобщи полската новинарска организация ПАП, представена от Българска телеграфна агенция.

Качински реагира на новините, че ръководителят на Сейма, долната камара в Народното събрание, Шимон Холовня е декларирал, че ще има „ последствия “ за депутатите, които в сряда „ обезчестиха униформата “ на парламентарната защита.

Охранителите участваха в конфликти, когато политиците от ПиС се пробваха да изтласкат сътрудниците си Мариуш Камински и Мачей Воншик през кордона им в опит да влязат в законодателния орган.
„ Всичко може да се чака от държавното управление, което непрекъснато нарушава закона, в това число политически убийства “, съобщи Качински.

Неговите думи провокираха бърза реакция от депутата от „ Гражданска коалиция “ Марчин Босацки.

„ Призовавам господин Качински да изостави езика на омразата и, както се вижда от днешното му изказване – езика на цялостния парадокс, изключително откакто този език на омразата докара до убийството на Павел Адамович преди пет години “, съобщи той, имайки поради убийството на кмета на Гданск през 2019 година. Той добави, че към този момент е било потвърдено, че килърът е „ бил въодушевен от пропагандата на ненавист, предавана тогава от държавната телевизия ТВП “.

В четвъртък следобяд ръководителят на Сейма Шимон Холовня съобщи, че думите на Качински „ вършат ужасна услуга на Полша, тъй като те излизат по света и показват нашата страна, където текат естествени, демократични процеси на промяната на властта и се демонстрира отговорност – като място където се правят преврати и се възнамеряват политически убийства “. Той добави, че „ такива неща се следят в провалени страни в разнообразни елементи от света, само че не и в Полша “.

„ Усещате ли, господин Качински, какво ще направи с тези думи съветската агитация? В последна сметка тези думи ще попаднат във всички ежедневници в Русия. „ Ето я страната Полша, подкрепяща Украйна, нашия съперник “, ще кажат руснаците и единствено вижте какво се случва там. Политически убийства, преврати “, съобщи Холовня. „ Разбира ли той [Качински] процесите, в които взе участие? Че през днешния ден той бие барабана на съветската агитация ”, добави ръководителят на Сейма.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР