Японците са народ, който е известен в цял свят със

...
Японците са народ, който е известен в цял свят със
Коментари Харесай

Тайната на японците да отслабват без диета

Японците са народ, който е прочут в целия свят със здравословния си метод на живот.

Според проучвания страната е на челни места по най-ниско равнище на затлъстяване. Едва 3.5% от възрастното население се сблъсква с проблеми с килограмите.

Този индикатор е много по-нисък от редица европейски страни, в това число у нас.

Както можете да предположите, стройността на японците не се дължи на знамение на генетиката. Не се крие и в спазването на вълшебна диета.

Много изследвания са правени на метода им на живот и един от изводите е, че ключът към здравето и фината фигура се крие в 7 правилото.

Спрете да ядете, преди да усетите задоволеност

В България е необятно публикувана приказката, че всичко, което е поставено в чинията, би трябвало да се изяде. Не бива да се хвърля напразно. Тази национална мъдрост в доста случаи ни вреди. Ядем по “принуда”, а не толкоз от апетит.

Японците имат друго схващане за храненето. Те следват метод на живот, наименуван Hara Hachi Bu, което в превод значи “яжте по-малко, с цел да живеете по-дълго”. В Страната на изгряващото слънце е признато да спрете да ядете, преди да сте усетили задоволеност. По този метод ще намалите калорийния банкет.

Яжте елементарно смилаеми храни

Друг метод, по който японците управляват тежестта си, е посредством избора на здравословна храна. Те отдават желание на елементарно смилаемите артикули, които не водят да възприятие за тежест в стомаха. През летните месеци употребяват прясна храна, а през зимата - готвена. Така управляват и телесната температура, написа vozpopuli.com.



Никакви силови тренировки

Това е една от характерните черти на японците. Те не харесват силовите тренировки и заради това рядко ще видите да ги практикуват. Предпочитат физически занимания, като вървене, стречинг, йога идр. Така доближават до положение на релаксация, което оказва помощ на тялото да гори калории.

Диета, основана на Ин и Ян

Тази диета, измислена от японския академик Джордж Осава, свързва здравето на индивида с природата и е наричана микробиотична. Тя оказва позитивно влияние върху тялото и мозъка.

За да я спазвате, би трябвало да консумирате храни, които не са модифицирани. В идеалния случай са биологично произвеждане и са сезонни. Осава прецизира, че диетата се състои от 40-60% пълнозърнести храни, 20-30% плодове и зеленчуци и 10-15% бобови култури.

Диета с дишане

Това е японска техника, която изисква да вдишате в продължение на 3 секунди и да издишате по-продължително - за интервал от 7 секунди. Така позволявате на кислорода да подтиква процеса на горене на мазнини.

Правилното осъществяване на упражнението изисква да поставите единия си крайник по-напред и да стегнете дупето, отпускайки тежестта на тялото върху задния крайник. При поемане вдигате ръце над главата.

Погрижете се за стойката си

В японската просвета вярната стойка е доста значима. Тя оказва помощ да се укрепят мускулите на корема и предотвратява струпване на мазнини в тази област.

Лекарят Тошики Фукуцудзи е създал специфичен способ за намаляване, основан на вярната стойка на тялото. За да го приложите, би трябвало да спазите няколко рекомендации.

Взимайте си гореща вана

В Япония се ценят доста горещите вани. Най-вече за дамите това е несравнимо наслаждение. В идеалния случай температурата на водата е сред 38 и 40 градуса. Самата процедура трае към 20 минути. Според изследвания, тази процедура оказва помощ за изгарянето на калории, възстановява равнището на кръвната захар, понижава възпалението и усъвършенства качеството на съня.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР