Японското външно министерство обяви, че проверява съобщения в медиите за

...
Японското външно министерство обяви, че проверява съобщения в медиите за
Коментари Харесай

Япония проверява дали неин гражданин е бил задържан в Северна Корея този месец

Японското външно министерство разгласи, че ревизира известия в медиите за задържан този месец в Северна Корея (КНДР) японски жител, съобщи Асошиейтед прес.

В. " Асахи " заяви, че японецът може да бъде упрекнат в шпионаж. Японската телевизия Ен Ти Ви заяви, че арестуваният е 39-годишен мъж, описващ се като " създател на видеозаписи ", който бил на посещаване в Северна Корея като част от група туристи. Очаквало се той да се върне в Япония на 13 август, само че контактът с него наскоро прекъснал. Според малкия екран той може да е бил арестуван при опит да снима боен обект в Северозападната част на КНДР.

Япония към момента се пробва да контракти освобождението на японци, отвлечени в Северна Корея преди десетилетия. Съдбата им е основен въпрос за връзките сред двете страни, напомня Българска телеграфна агенция.

Токио се пробва да провежда среща на високо ниво с Пхенян. Източник, непосредствен до японското държавно управление, споделил пред в. " Асахи ", че е допустимо КНДР да се пробва да употребява японския жител като разменна монета в договарянията, оповестява Франс прес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР