Японското тунинг студио Garage G-Force подготви състезателна версия на хечбека

...
Японското тунинг студио Garage G-Force подготви състезателна версия на хечбека
Коментари Харесай

Оказа се, че малката Toyota GR Yaris е по-бърза от... Nissan GT-R Nismo

Японското тунинг студио Garage G-Force приготви спортна версия на хечбека Toyota GR Yaris за надпреварата Time Attack, в което се взимат поради най-хубавите времена за обиколка. На японската спортна писта Tsukuba дребната Toyota се оказа по-бърза от Nissan GT-R Nismo с 600 конски сили. Вярно е, че хотхечът на подразделението Gazoo Racing е изменен, до момента в който моделът на Nissan е изцяло стоков, само че въпреки всичко...

Двукилометровата писта Tsukuba е доста известна за японския авто спорт и тунинг промишлеността, защото е хазаин на всевъзможни тест драйвове и обществени надпревари в гонене на най-хубавото време за обиколка. През 2019 година Nissan GT-R Nismo със задвижване на всички колела с мощ 600 конски сили мина обиколката за 0:59,361. Сега това достижение падна и то под натиска на доста по-скромен автомобил във всяко отношение.

Въпреки модифицираното окачване, по-леката каросерия, усъвършенстваната аеродинамика и увеличената мощ на трицилиндровия мотор, GR Yaris с 355 конски сили (87 конски сили по-мощен от общоприетия хечбек, само че с 245 конски сили по-слаб от GT-R Nismo), се оказа по-бърз. И завъртя обиколката за 0:58,573, като по този начин усъвършенства времето на " Годзила " с 0,788 секунди.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР