Японското правителство ще обяви създаването на програма за предоставяне на

...
Японското правителство ще обяви създаването на програма за предоставяне на
Коментари Харесай

330 млрд. долара: Рекордни разходи за отбрана на Япония за следващите 5 години

Японското държавно управление ще разгласи основаването на стратегия за даване на военна помощ на разрастващите се страни сътрудници , оповестява вестник " Йомиури ". Структурата е наречена OSA (Official Security Assistance). Предвижда се помощ да получат четири страни: Бангладеш, Малайзия, Фиджи и Филипините .

Япония към този момент разполага със система за публична помощ за развиване (ODA). В рамките на OSA се планува помощ, която не може да бъде предоставена посредством ODA. Според вестника новата система за помощ има за цел да " увеличи потенциала за сигурност, изключително в разрастващите се страни ", и ще " способства за районната непоклатимост ".

Japan will suspend a joint training program it conducts alongside Myanmar’s military, as that country’s ruling junta continues a wide-ranging crackdown on civilians.
— Radio Free Asia (@RadioFreeAsia)
Системата ще действа въз основа на три правилото на въоръжаване , съгласно които Япония няма да дава несмъртоносни оръжия на страни в нарушаване на своите интернационалните задължения или контракти и при положение на боен спор в страната. Според " Йомиури " системата OSA е предопределена за създаване на инфраструктура - като пристанища или летища - употребена от военните .

Като част от първия стадий филипинската войска може да бъде снабдена с радари. Предполага се, че това ще помогне на страната да се отбрани от китайската интензивност в Южнокитайско море. В бюджета на Япония за настоящата финансова година са заложени към 2 милиарда йени (14,9 млн. долара) за реализиране на новата самодейност . Общата цел на двете структури е " да се противодейства на Китай и Русия, които ускоряват хегемонистичните си дейности ".

JAPAN INCREASES MILITARY BUDGET BY 56 PERCENT WITH EYE ON CHINA
— Gerald Celente (@geraldcelente)
През януари японският парламент утвърди нова тактика за развиване на страната. Премиерът Фумио Кишида уточни военния спор в Украйна и заканите за сигурността от страна на Китай и Северна Корея като съществени провокации, обосновавайки рекордните 43 трилиона йени (330 милиарда долара) разноски за защита през идващите пет години . Проучванията на публичното мнение обаче демонстрират, че болшинството от японците не утвърждават милитаризацията на страната
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР