Японското правителство, оглавявано от премиера Йошихиде Суга, одобри двугодишно удължаване

...
Японското правителство, оглавявано от премиера Йошихиде Суга, одобри двугодишно удължаване
Коментари Харесай

Япония удължава едностранните санкции срещу Северна Корея

Японското държавно управление, ръководено от премиера Йошихиде Суга, утвърди двугодишно удължение на едностранните наказания против Северна Корея (КНДР) заради неналичието на прогрес по редица въпроси, свързани с нуклеарната ракетна стратегия на Пхенян, както и отвлечени японски жители. Решението беше взето на постоянно съвещание на кабинета, оповестява ТАСС, представена от БГНЕС.
" Ще продължим тясно съдействие с интернационалната общественост, ориентирано към решение на казуса с нуклеарните ракети, както и, най-важното, казуса с отвлечените жители ", сподели Кацунобу Като, общоприет секретар на кабинета на министрите на страната, на постоянна конференция. Той също по този начин акцентира, че решението за удължение на едностранните наказания против КНДР за още две години е взето въз основа на нуждата от цялостно и абсолютно съблюдаване на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации във връзка с Пхенян.
 Джо Байдън няма да се среща с Ким Чен Ун Джо Байдън няма да се среща с Ким Чен Ун
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън не има намерение персонално да се срещне с водача на КНДР Ким Чен Ун. Това съобщи в понеделник на постоянен брифинг...
Япония за първи път наложи едностранни наказания против КНДР през 2006 година, откакто Пхенян организира нуклеарен опит. Те се отнасят основно до ограничавания върху вноса и износа на артикули и възбраната за влизане в японски пристанища на севернокорейски кораби. От първото влизане в действие глобите са неведнъж удължавани и описът на компании, кораби и лица, които попадат под тях, непрестанно се уголемява.
Токио продължава да упорства Пхенян да позволи въпроса с японските жители, отвлечени от севернокорейските специфични служби. Този въпрос е препъни камък в връзките сред двете страни, които не поддържат публични дипломатически връзки. През 2002 година Пхенян за първи път призна, че " единствено " 13 японски жители са отвлечени и разреши на петима от тях да се върнат в родината си. Останалите бяха оповестени за мъртви, а останките изпратени на техни родственици, само че достоверността им не можа да бъде доказана.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР