Японското правителство обяви, че ще въведе пореден спасителен пакет за

...
Японското правителство обяви, че ще въведе пореден спасителен пакет за
Коментари Харесай

Япония инжектира нови $240 милиарда в свръхзадлъжнялата си икономика

Японското държавно управление разгласи, че ще вкара следващ избавителен пакет за стагниращата стопанска система на страната, съобщи Japan Today. Неговият размер ще е от 26 трилиона йени или 239 милиарда $, а задачата ще е стимулиране на локалното стопанство посредством повишение на потреблението.
 Управляващите в Япония желаеха $92 милиарда спомагателен бюджет
Управляващите в Япония желаеха $92 милиарда спомагателен бюджет

За поддръжка на икономическия напредък, справяне с естествените бедствия и Олимпийските игри през 2020-а

Това е трети следващ сходен пакет, а за финален път управляващите прибягнаха до сходни ограничения преди три години. Освен стратегиите за стимулиране на безкешовите транзакции, средствата ще бъдат ориентирани към инфраструктурни планове в светлината на последните естествени бедствия, които оставиха страната ощетена.

" Съставихме мощен пакет... ориентиран към понижаването на рисковете пред стопанската система ни ", разяснява министър-председателят Шинзо Абе по време на среща на висши представители на управляващите с ръководещите партии.
 Продажбите в Япония понижиха с невъобразим от 2015 година ритъм
Продажбите на дребно в третата най-голяма стопанска система се сринаха поради нов налог

Токио приготвя ново нарастване на разноските, с цел да резервира растежа на стопанската система

Третата най-голяма стопанска система в света реализира най-слабия си стопански напредък от година в интервала юли-септември, когато брутният вътрешен артикул на страната набъбна с 0,2%. Сред аргументите за това са понижаването на търговията с Китай, увеличението на налога върху потреблението с 2 процентни пункта до 10% и цялостната неефективност на ограниченията, предприемани от управляващите.

Комбинацията от фактори докара до най-ниското ниво на доверието на индустриалния бранш в стопанската система от 2013 година Те остават обезпокоени от капацитета за икономическия напредък на световната стопанска система, главно заради заканите, идващи от Съединени американски щати и Китай.
 Как държавните тласъци доведоха до застоялост в Япония
Как държавните тласъци доведоха до застоялост в Япония

Продуктивността и пенсиите в стопанската система се намалиха, защото не беше разрешено на рецесията да ликвидира неправилните вложения, счита икономист

До момента опитите на Япония да подтиква стопанската система си посредством сходни пакети се увенчават със незабравим крах. Всъщност може за момента опитите на управляващите реализират противоположен резултат, тъй като с помощта на увеличеното парично предложение от страна на централната банка действителният витален стандарт се намалява, изключително за пенсионерите, търговията се забави, а цели сегменти от локалната фондова борса бяха блокирани.

Същевременно страната държи абсолютния връх за съответствие на обществен дълг към БВП измежду развитите стопански системи. То доближи до 250%, като по всичко проличава, че даже и след следващото си увеличение резултатите за жителите на страната надали ще са изключително позитивни.
 Абеномиката унищожи Япония, само че някои желаят да я трансфорат в световен феномен
Абеномиката унищожи Япония, само че някои желаят да я трансфорат в световен феномен

Уроците от нея са, че страната не може с интервенционизъм да усъвършенства положението на стопанската система, счита Даниел Лакайе
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР