Японско противогрипно лекарство е показало ефективност при лечение на пациенти

...
Японско противогрипно лекарство е показало ефективност при лечение на пациенти
Коментари Харесай

Японски противогрипен препарат показва ефективност срещу Covid-19

Японско противогрипно лекарство е посочило успеваемост при лекуване на пациенти с ковид, оповестиха японски медии в сряда, представени от “Гардиън “. Информацията се удостоверява и от Чан Синмин, който е почитан чиновник в китайското министерство на науката и технологиите. Той оповестява, че " Фавипиравир " е дал обнадеждаващи резултати при клинични изпитвания в Ухан и Шънджън. С лекарството са лекувани 340 китайски пациенти.

" Той има висока степен на сигурност и явно е ефикасен при лекуването ", съобщи Чан.

Значителна част от пациентите, които са лекувани с Фавипиравир, са дали негативни проби за вируса след лекуване със междинна дълготрайност от четири дни. При останалите пациенти, които са лекувани с други способи, са били нужни 11 дни.

Ренгеновите фотоси са удостовери усъвършенствания в положението на белите дробове при към 91% от пациентите, лекувани с " Фавипиравир ". Контролната група, лекувана с други способи, е посочила усъвършенстване при 62% от случаите.

Компанията “Фуджифилм Тояма Кемикъл “ отхвърля да разяснява резултатите. Компанията е създала лекарството през 2014 година. То е известно още като “Avigan “. Акциите във компанията се повишиха внезапно в сряда след мненията на китайския здравен специалист. Поскъването бе с 14,7%.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР