Японският ветеран Казуйоши Миура, който е най-възрастният играещ футболист на

...
Японският ветеран Казуйоши Миура, който е най-възрастният играещ футболист на
Коментари Харесай

55-годишният Миура ще заиграе в Португалия

Японският деец Казуйоши Миура, който е най-възрастният играещ футболист на 55 години, ще продължи кариерата си във втородивизионния португалски Оливейрензе, оповестява " Мундо Депортиво ".

Миура е дошъл през днешния ден в Португалия съгласно фотоси в локалната преса и на следващия ден ще бъде показан публично от новия си тим, където ще играе чартърен от Йокохама ФК до края на сезона. Той играе за сегашния си отбор от 2005 година насам. Японският клуб е благосъстоятелност на " Онодера Груп ", която в края на предходната година купи по-големия пакет от акции на Оливейрензе.

Казу Миура стартира кариерата си в Япония при започване на 80-те години, като по-късно е играл и за бразилските грандове Сантос и Палмейрас. За по един сезон той е бил в италианския Дженоа, хърватския Кроация Загреб и австралийския Сидни ФК. Миура има 91 мача и 51 гола за националния тим на Япония, с който обаче не е играл в никакъв случай на финали на Световно състезание.

Треньорът на Оливейрензе Фабио Перейра неотдавна разяснява опцията тимът му да притегли Миура, като съобщи, че към него ще се отнасят като състезател на 20 години. Самият японец се кани да играе най-малко до 60-годишна възраст.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР