Японският стартъп Challenergy видя полза за енергосистемите в използването на

...
Японският стартъп Challenergy видя полза за енергосистемите в използването на
Коментари Харесай

Японците видяха полза от опустошителните тайфуни

Японският стартъп Challenergy видя изгода за енергосистемите в потреблението на. Компанията е създала турбина, която освен е устойчива на тайфуни, само че и може да получава електричество от тях, оповестява Reuters.

Инициативата принадлежи на създателя на Challenergy Ацуши Симидзу (Atsushi Shimizu). Витлата на основаните от компанита му турбини, за разлика от лопатите на вятърните, имат правоъгълна форма и се въртят по отвесна, а не по хоризонтална ос – такава структура е доста по-здрава и разрешава по-ефективно да се генерира сила от въздуха.
 Глобалното стопляне и ураганите са свързани Глобалното стопляне и ураганите са свързани
Десетки учени от Националното ръководство за океански и атмосферни проучвания (NОАА) са анализирали сезона на ураганите през 2014 годин...

Основната мощ на възобновимата енергетика в Япония се пада на слънчевите панели. Ветрогенераторите не се употребяват с особена известност в Страната на изгряващото слънце – постанова се те да бъдат изключвани в рискови естествени условия, с цел да не счупят лопатите им мощните пориви напразно.

В изискванията на световно стопляне. По данни на метеоролозите годишно върху Япония връхлитат 26 урагани и тропически стихии.

Новата екологична политика на Япония подразбира, че към 2030 година страната ще удвои изработването на сила от възобновими източници. На този декор енергийните компании усвояват нови площадки за определяне на генератори.

RWE Renewables и Kansai Electric Power са решили да строят турбини в крайбрежните води на Япония, само че да не ги закрепят към дъното, а да ги оставят да се носят върху повърхността на водата. Първата плаваща вятърна електростанция с мощ 16,8 мегавата ще се появи до град Гото в префектура Нагасаки.
 Ерата на ураганите в Атлантика била към края си Ерата на ураганите в Атлантика била към края си
Ерата на ураганите в Атлантическия океан, почнала през 1995 година, може завърши в близко време, за което сочи последователното снижаван...

 

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР