Японският разработчик на игри Atlus се слави с безкомпромисните си

...
Японският разработчик на игри Atlus се слави с безкомпромисните си
Коментари Харесай

Atlus атакува PS3 емулатора RPCS3



Японският разработчик на игри Atlus се слави с безкомпромисните си дейности по отношение на пирати и всеки, дръзнал да посегне на интелектуалната благосъстоятелност на компанията и това се удостоверява за следващ път. Дългоочакваната JRPG игра Persona 5 беше забулена в тайнственост още преди да излезе, а в този момент Altus са подали иск към DMCA да смъкна страницата за групово финансиране Patreon на основателите на емулатора за PS3 - RPCS3.

Емулаторите нормално попадат в сивата зона, що се отнася до авторски права и интелектуална благосъстоятелност - те не нарушават законите сами по себе си, само че могат да пускат незаконни ROM-ове на игри. В случая с RPCS3 - екипът пуска на страницата си в Patreon детайлни обновления за това до къде е стигнал с емулирането на Persona 5. Atlus от своя страна не са били щастливи, че RPCS3 може да получи дарения индиректно въз основата на интелектуалната благосъстоятелност на японците - а точно опцията да пуска Persona 5.

В момента на написването на тази публикация, RPCS3 са премахнали всякаква информация, обвързвана с Persona 5 от своята Patreon страница, по желаниет на админите на Patreon, след отвод да смъкват напълно страницата на емулатора. Според Reddit поста на един от основателите на емулатора, това наподобява е решило въпроса, най-малко към този момент.

Atlus пуснаха публично изказване, в което признават, че са подали иск за събаряне на страницата на RPCS3, като също по този начин обясниха аргументите за това. Японците не желаят първото усещане на почитателите от играта им да е компрометирано от спадове в фрагментите за секунда и други бъгове, свързани с емулацията. Въпросът с финансовата страна на нещата е противоречив, тъй като Persona 5 е извънредно за Playstation заглавие и никой PC геймър не е заинтригуван да си купи диска, без да има конзолата.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР