Японският производител Toyota Motor Corp разкри, че персоналните данни на

...
Японският производител Toyota Motor Corp разкри, че персоналните данни на
Коментари Харесай

Toyota призна за изтекли данни на 300 000 клиенти

Японският производител Toyota Motor Corp разкри, че персоналните данни на над 296 000 клиенти на марката могат да се окажат в ръцете на нарушители. Както оповестява Reuters, която се базира на изказване на компанията, под риск за водачи, регистрирани в T-Connect. Това е телематична екосистема, информираща потребителя за положението и поддръжката на автомобила. Изтеклите данни съдържат както имената им, по този начин номерата на телефоните и даже платежни данни. Всички застрашени клиенти са се включили към T-Connect след юли 2017 година

oyota оповестява, че от този момент насам 296 019 консуматори са влезнали в уеб страницата на услугата, употребявайки личните си имейли. В изказването на компанията се споделя, че Toyota не може да удостовери, че трета страна е имала достъп до потребителски данни, защото няма информация за това на сървъра на T-Connect. В същото време компанията не може да отхвърли, че информацията може да е в несъответствуващи ръце. Японският производител към момента не е получавал недоволства във връзка със корист с изтекли имейл адреси - спам, фишинг и други нежелани имейли.

Причината Toyota да се съмнява в сигурността на потребителските данни са дейностите на изпълнителя, създал уеб страницата T-Connect. Оказа се, че той инцидентно е качил част от изходния код, съдържащ данни от декември 2017 година до 15 септември 2022 година, с настройките за шерване. Този пропуск може да е бил употребен от хора с неприятни планове.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР