Японският производител Nissan e готов с нова стратегия за развитие

...
Японският производител Nissan e готов с нова стратегия за развитие
Коментари Харесай

Nissan се готви да напусне Европа

Японският производител Nissan e подготвен с нова тактика за развиване за идващите 3 години, оповестява организация Reuters. Плановете на компанията ще бъдат публично обявени на 28 май тази година, само че съгласно осведомени, главната точка в тях ще бъде овакантяване на европейските пазари.
В последно време марката Nissan се намира в сериозна рецесия, от която ще се опита да се измъкне, като ще заложи на пазарите в Китай, Япония и Съединени американски щати. Именно към тя ще бъдат ориентирани и бъдещите модели на марката, които сега се създават. Освен това, напускането на Европа ще понижи конкуренцията с сътрудниците в алианса Mitsubishi и Renault, които ще продължат да оперират на Стария континент.
Основното, на което ще залага Nissan при бъдещите си модели, е електрификацията, като в компанията създават ново потомство хибридни силови елементи. Също по този начин, за Северна Америка се посготвят нови модели с огромни размери, до момента в който в Китай и Япония марката ще бъдат показани най-вече от компактни коли.
Едновременно с това Nissan ще редуцира доста разноските за проучвания и нови разработки спрямо 2019 година, като това ще разреши по-рационално потребление на освободените запаси.
Сривът в Nissan стартира след ареста на някогашния изпълнителен шеф Калос Гон през есента на 2018 година, когато той беше упрекнат във финансови измами и разхищение на фирмени средства. Наложи се съществено преструктуриране на производството, както и промени в управлението на компанията. Очаква се, че те ще продължат, като евентуално над 10 000 чиновници на Nissan ще бъдат освободени.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР