Японският премиер Йошихиде Суга възнамерява да подкрепи популярния министър, отговарящ

...
Японският премиер Йошихиде Суга възнамерява да подкрепи популярния министър, отговарящ
Коментари Харесай

Японският министър за ваксинацията е вероятен наследник на Суга

Японският министър председател Йошихиде Суга има намерение да поддържа известния министър, отговарящ за разпространяването на имунизацията в Япония, Таро Коно за собствен правоприемник на поста водач на ръководещата Либерално-демократическа партия (ЛДП) по-късно този месец. Това заяви в събота Nippon New Network.

Бивш външен министър и министър на защитата Коно, на 58 години, е известен измежду младите гласоподаватели, откакто построи поддръжка посредством Twitter, където има 2,3 милиона почитатели - необичайност в японската политика, доминирана от по-възрастни и по-малко осведомени със обществените мрежи мъже.

Няколко други лица към този момент показаха желание да се включат в конкуренцията, което направи резултата още по-непредсказуем.
 Премиерът на Япония се отдръпва?
Премиерът на Япония се отдръпва?

72-годишният Йошихиде Суга се отхвърля и от водачеството на Либерално-демократичната партия

Припомняме, че Суга евентуално ще се отдръпна и от премиерския пост.

Суга имаше висок рейтинг на утвърждение от към 70%. Популярността му обаче понижава.

Причината е, че п артията му беше разтърсена от поредност кавги , свързани с непотизъм. Суга беше подложен на критика и за метода, по който ръководеше битката с пандемията от ковид и японската акция за имунизация, която стартира късно.

Освен това министър председателят беше подложен на рецензии и поради настояването си да продължи макар изключителното състояние в японската столица заради
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР