Японският премиер Шиндзо Абе изрази днес безпокойството си от ситуацията

...
Японският премиер Шиндзо Абе изрази днес безпокойството си от ситуацията
Коментари Харесай

Шиндзо Абе: Напрежението в Близкия изток се засилва. Дълбоко съм обезпокоен

Японският министър председател Шиндзо Абе изрази през днешния ден безпокойството си от обстановката в Близкия изток, предадоха Франс прес и Ройтерс.

" Напрежението в Близкия изток се ускорява. Дълбоко съм смутен. Нова ескалация би трябвало да бъде избегната. Призовавам за полагане на дипломатически старания сред заинтригуваните страни ", сподели Абе пред публицисти в Исе, Централна Япония. Това бе първият коментар на японския водач по отношение на убийството при американски въздушен удар в петък в Ирак на високопоставения ирански военачалник Касем Солеймани, предава Българска телеграфна агенция.

Планираме да разположим японски сили в Близкия изток, с цел да подобрим събирането на информация и с цел да подсигуряваме безвредното прекосяване през района на кораби, свързани с Япония, сподели Абе. Така японският министър председател удостовери още един път проекта за разполагане на войски в Близкия изток, разгласен за първи път предишния месец.

Япония, която е съдружник на Съединени американски щати, поддържа другарски връзки с Иран, отбелязва Ройтерс. Токио реши да провежда своя лична интервенция, вместо да се причисли към предвожданата от Съединени американски щати задача за отбрана на корабоплаването в Близкия изток.

На днешна конференция по случай началото на новата година Шиндзо Абе засегна и севернокорейския въпрос. Японският министър председател съобщи, че към момента е подготвен без каквито и да е условия да се срещне с водача на Северна Корея Ким Чен-ун, с цел да разиска освобождението на японци, отвлечени от севернокорейското разузнаване през 70-те години, съобщи ТАСС. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР