Японският премиер Фумио Кишида обяви в събота, че правителството обмисля

...
Японският премиер Фумио Кишида обяви в събота, че правителството обмисля
Коментари Харесай

Япония обмисля отпадане на ограничения за пристигащи

Японският министър председател Фумио Кишида разгласи в събота, че държавното управление обмисля облекчение на строгите ограничавания за влизане в страната от задгранични жители.

Това може да бъде реалност още идната седмица, заяви japantimes.co.jp.

" Ще вземем поради научните знания, които придобихме за разновидността Омикрон и измененията в обстановката както у нас, по този начин и в чужбина, както и ограниченията за имигрантите, въведени от други страни ", сподели Кишида.

Забележките на Кишида пристигнаха, откакто бизнес всекидневникът Nikkei заяви часове по-рано, че Япония е подготвена да облекчи рестриктивните мерки, като последователно позволява повече бизнес пасажери и студенти, след възходящо отчаяние от строгите ограничавания.

Граничният надзор беше въведен в края на ноември, защото беше обявен първият случай на Омикрон и би трябвало да изтече в края на февруари след голям брой удължавания.
 Япония удължава Коронавирус ограниченията в Токио и още 12 префектури
Япония удължава Коронавирус ограниченията в Токио и още 12 префектури

Ограниченията остават в действие още три седмици

Преди приключването им държавното управление възнамерява да стартира да приема повече от 1000 души дневно, като последователно подвига тавана до няколко хиляди, оповестява Nikkei.

Очаква се учебните заведения и фирмите да следят пътуващите, а посетителите ще бъдат помолени да се самоизолират след влизане в страната, се споделя в известието.

По-слабите ограничавания за бизнес пътуващите ще важат както за краткосрочни пътувания, по този начин и за дълготрайни премествания. Правителството ще даде приоритет на откривателите и инженерите, както и на чиновниците " на първа линия ", се прибавя в отчета.
 Япония ускорява слагането на бустерни дози ваксини
Япония ускорява слагането на бустерни дози ваксини

Целта е 1 милион дози дневно до края на месеца
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР