Японският начин на живот е доста по-различен от европейския, но

...
Японският начин на живот е доста по-различен от европейския, но
Коментари Харесай

Важни грижи при отглеждане на шиба ину

Японският метод на живот е много по-различен от европейския, само че ни очарова. Същото важи и за японските породи кучета, по-различни са като наличие и държание, само че тъкмо в това е тяхното обаяние.

Кучетата шиба ину може да бъдат показани като типична японска порода, забавна и любопитна. Това са изискани животни, които ценят уюта на дома и имат страховит характер. Финото им и прелестно наличие като домашни любимци се основава и от неналичието на несъразмерни условия и грижи по тях.

Те имат къса, грапава и гъста четина, за която не е нужно да се поставят характерни грижи. Шиба ину са извънредно чисти животни. Облизват козината си като котки и я поддържат сами доста добре.

Редовното четкане с четка с железни зъби е задоволително, с цел да се отстранен мъртвите косми. През сезона на линеене тази грижа за шиба ину става интензивна, тъй като падат доста косми от гъстата четина на кучето. Необходимо е ресане с фурминатор, с цел да се смъкват всички мъртви косми, които напролет и есента са изобилни.

Къпането не е честа потребност в развъждането на шиба ину. Веднъж на 3 или 4 месеца е задоволително, с цел да не се изсуши кожата или козината му. Животното се грижи задоволително добре за себе си и е особено с това, че не мирише въобще и може да му се има доверие, че се оправя с потребностите си в огромна степен единствено.

Както всички кучета, шиба ину има потребност от грижи за ушите, очите, ноктите, зъбите си.Очите и ушите се почистват с мека гъбичка един път в седмицата. Ушите може да се промиват и с тампони, натопени в антисептик.

 Шиба ину

Миенето на зъбите на кучето 2 или 3 пъти в седмицата ще помогне освен с цел да се избегне неприятен мирис, само че и да се предпазят зъбите от струпване на зъбен камък. Един или два пъти в месеца е нужно да се изрежат ноктите на кучето, само че лапите му би трябвало да се ревизират по-често за пострадвания.

Ежедневната физическа интензивност, подбраната храна за шиба ину и възпитанието и образованието на кучето също са част от цялостната грижа за него, която би трябвало да стартира още с приемането му в фамилията, с цел да го трансформира бързо в съвършен домакински любим - деен, здрав, предан и завързан и постоянно в отлична форма.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР