Японският министър на околната среда Шинджиро Коидзуми предупреди в понеделник,

...
Японският министър на околната среда Шинджиро Коидзуми предупреди в понеделник,
Коментари Харесай

Парижкото споразумение за климата може да умре, за да се възстанови икономиката

Японският министър на околната среда Шинджиро Коидзуми предизвести в понеделник, че Парижкото съглашение за климата може да " почине ", в случай че стъпките за битка с световното стопляне бъдат сложени на изчакване, с цел да се улесни икономическото възобновяване от пандемията с ковид, оповестява " Ройтерс ".

Много икономисти и политици предвиждат стръмна световна криза през тази година, защото страните са принудени да се блокират, с цел да лимитират разпространяването на ковид, ограничавайки интензивността на бизнеса, което е огромен удар върху работните места и приходите.

" Това на процедура би означавало гибелта на съглашението от Париж, в случай че дадем приоритет абсолютно на икономическото възобновяване, като в същото време подценяваме околната среда ", разяснява Коизуми в изявление за " Ройтерс ".

Съгласно забележителното съглашение от Париж 2015 година, съвсем 200 страни се съгласиха да понижат излъчванията на парникови газове в опит да предотвратят пагубно планетарно стопляне.

" Всички в екологичното министерство са съгласни, че стопанската система е значима. Просто бихме желали да се държим по метод, който подсигурява, че околната среда в никакъв случай няма да бъде изоставена ", добавя той.

Япония предишния месец показа на Организация на обединените нации цел за понижаване на излъчванията на парникови газове в границите на петгодишен обзор.

Целта за понижение с 26% до фискалната година, приключваща през март 2031 година от равнищата, следени през фискалната 2013 година, не се промени спрямо преди пет години, разочароващо за акциите против изменение на климата, макар че страната съобщи, че ще постави старания за по-нататъшно понижаване.

Коизуми, който навърши 39 години във вторник, съобщи в изявлението, че желае да показа по-агресивна цел до идната среща на върха за климата, която би трябвало да се организира в Глазгоу следващата година.

Конференцията, известна като COP26, в началото бе планувана за ноември, само че е отсрочена за 2021 година поради пандемията. " Япония приема отлагането като позитивно развиване и ще се стреми да сътвори обстановка, в която можем да участваме в COP26 с високо вдигнати глави ", изяснява той.

Коидзуми, който се изрича на видеоконференция от вкъщи си в Токио в първото си такова изявление като министър на околната среда, е наследник на някогашния министър председател Юничиро Коизуми и се преглежда като евентуален предстоящ водач.

Той разяснява, че неговото министерство има намерение да поеме управлението в прекосяването на страната към работа отдалечено, което се форсира вследствие на ковид. " Министерството на околната среда ще понижи пътуващите със 70%. Бих желал да покажа на хората, че ние сме водещи по този път ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР