Японският гигант Mazda Motor Corp обмисля прекратяване на производството на

...
Японският гигант Mazda Motor Corp обмисля прекратяване на производството на
Коментари Харесай

И Mazda обмисля прекратяване на производството си в Русия

Японският колос Mazda Motor Corp обмисля преустановяване на производството на коли в един от заводите си във Владивосток, Русия, оповестява Reuters, базирайки се на информация от японския вестник Nikkei. Автомобилната компания е следващата, която счита да напусне страната.

В края на предходната седмица съперникът Toyota също разгласи, че се отдръпва от съветския пазар. Като съществена причина беше посочена рецесията в световната верига за доставки.
 Toyota регистрира спад на продажбите и облагата
Toyota регистрира спад на продажбите и облагата

Компанията към момента чака да продаде 10,7 млн. автомобила за година

Mazda, която продаде 30 000 автомобила в Русия предходната година, разгласи през март, че износът на части за завода ще завърши и производството ще спре, когато запасите се изчерпят.

Компанията към момента не е взела решение за преустановяване на продажбите и поддръжката на коли в Русия. Няма и посочена времева рамка за прекъсване на производството във Владивостокския цех.

Редица заводи в Руската федерация стопираха производството си в страната и пуснаха служащите си в отпуск заради дефицит на високотехнологично съоръжение. Заради войната в Украйна и западните наказания, доста интернационалните компании взеха решение да прекратят бизнеса си на съветския пазар.
 Samsung се връща в Русия?
Лидерът при смарт телефоните с света се връща в Русия?

Пазарният дял на компанията в страната през август се срина
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР