Японският фотографски гигант Nikon изненада даже специализираната преса, след като

...
Японският фотографски гигант Nikon изненада даже специализираната преса, след като
Коментари Харесай

Защо Nikon купи компанията, която направи революция в киното

Японският фотографски колос Nikon изненада дори профилираната преса, откакто разгласи придобиването на американската компания за кино камери RED Digital Cinema. Сделката, сумата по която не беше оповестена, демонстрира нов стадий в развиването на мултимедийните устройства.

RED бяха основани през 2005 година от Джим Джанард, натрупал положение от производителя на слънчеви очила Oakley. Компанията вкара киното в XXI век с първата си камера - RED One. Тя оферираше 4K резолюция, датчик с размер като кино негатив и цялостна съгласуемост с цялата инфраструктура на снимачната площадка.
 Nikon загатна за гражданска война в камерите
Nikon загатна за гражданска война в камерите

Бизнесът на японската компания е под напън от смарт телефоните, ще трансформира пазара с нова идея

Преди нея в Холивуд всеобщо се снимаше на лента, като монтажът и постпродукцията се случваха след извънредно безценен развой на сканиране. В своя пик през 2016 година, моделите на компанията се използваха в над 25% от най-успешните филми. Днес камерите се употребяват за кино, телевизионна, рекламна и онлайн продукция по целия свят.

В голяма степен триумфът на RED накара останалите известни компании в сферата да погледнат съществено към цифровата си промяна, а също по този начин и въодушеви доста стартъпи да опитат да пробият в миналото недостъпната за " простосмъртни " територия.

Nikon, на собствен ред, имат минало с Холивуд като производител на кино оптика, само че през последните десетилетия напъните им бяха във фотографията. Sony последователно ги изместиха от второто място след Canon в тази сфера, само че все по-богатото портфолио от любителски и професионални хибридни фотоапарати от Z серията възстановяват позициите на японския колос.
 Продадоха на търг за $406 000 най-стария уред на Nikon
Продадоха на търг за $406 000 най-стария уред на Nikon

Устройството е от 1948 година

Съвременните камери се чака да са еднообразно положителни както в фотосите, по този начин и във видеото и при Sony и Canon за това оказва помощ обстоятелството, че от доста години те са измежду главните играчи при професионалните камери. Nikon трябваше да догонва съществено закъснение. Точно в тази връзка до наскоро Nikon и RED бяха от двете страни на тежък правосъден спор - поради патентования логаритъм за компресия на американската компания.

Сега той и цялото насъбрано холивудско ноу-хау ще се употребяват от Nikon. RED става поделение на японския колос, като евентуално най-малко първоначално ще продължи да се развива независимо - само че и благодарение на ресурсите на новата си компания майка.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР