Японският автомобилен производител Nissan Motor възнамерява до 2030 г. да

...
Японският автомобилен производител Nissan Motor възнамерява до 2030 г. да
Коментари Харесай

Nissan ще увеличи дела на електромобилите и хибридите, които продава в Европа

Японският авто производител Nissan Motor има намерение до 2030 година да усили каузи на електрическите транспортни средства и хибридите измежду продуктите, продавани в Европа до 80% от общия брой.  Това съобщава вестник Nikkei, представен от. 

В Китай, който е един от главните пазари за Nissan, тази цифра би трябвало да бъде 50%. Компанията влага към 3 трилиона йени (26 милиарда долара) в производството на коли с нулеви излъчвания сред 2010 и 2020 година През актуалното десетилетие се чака те да се усилят с 30%.

Основният европейски цех на групата в Обединеното кралство ще бъде осъвременен, с цел да подкрепи растежа на електрическите и хибридните транспортни средства. Освен това до 2026 година Nissan има намерение да пусне 10 нови електрически транспортни средства на международния пазар в допълнение към актуалната си линия от пет модела.

Японските автомобилни производители в последно време се концентрират върху развиването на технологии с нулеви излъчвания. Така водещият японски авто производител Toyota Motor преди този момент си сложи за цел да продава в Европа единствено коли с електрически и хибридни мотори до 2030 година В Китай корпорацията желае да реализира такива индикатори до 2035 година

Японското държавно управление в края на предходната година утвърди нов проект за понижаване на излъчванията на парникови газове, който наред с други неща, си слага за цел последователно да приключи производството на напълно бензинови и дизелови транспортни средства в интерес на хибриди и електрически транспортни средства доникъде на 2030-те години. Документът визира общо 14 промишлености, като жилищните регулации, развиването на водородната сила и други Според японското държавно управление признатата тактика за развиване в последна сметка би трябвало да подтиква стопанската система на страната и да сътвори стопански резултат от съвсем 900 милиарда $ до 2030 година и над 1,8 трилиона $ през идващите 20 години.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР