Японският автомобилен гигант Тойота (Toyota) планира да предложи над 10

...
Японският автомобилен гигант Тойота (Toyota) планира да предложи над 10
Коментари Харесай

Тойота смята да предложи над 10 електромобила след 2020 г.

Японският авто колос " Тойота " (Toyota) възнамерява да предложи над 10 напълно електрически автомобила след 2020 г, съобщи Асошиейтед прес.

В момента компанията не предлага напълно електрически модели, въпреки да е водач при хибридните коли.

Първите електрически автомобили на " Тойота " на първо време ще бъдат показани в Китай, където покупката на електрически коли се предизвиква със дотации и други ограничения. Изпълнителният вицепрезидент на автопроизводителя Шигеки Тераши сподели, че по-нататък електрическите модели по-късно ще бъдат препоръчани в Япония, Индия, Съединени американски щати и Европа.

До 2025 година всеки модел, който компанията продава, ще има електрическа версия - хибрид, електрически вид или ще бъде с горивни кафези, добави автомобилостроителят.

Миналата седмица " Тойота " разгласи, че ще сътвори взаимна компания за автомобилни акумулатори с " Панасоник " (Panasonic). Напредъкът в технологиите на батериите е извънредно значим за електрическите автомобили. Мащабно пренасочване към потреблението на такива акумулатори ще изисква по-голямо потребление и преработване на редки метали като литиум.

" Тойота " се надява до 2030 година да продава 5.5 милиона електрическия автомобил годишно.

Автомобилостроителят пласира на международните пазари към 10 милиона коли годишно.

Компанията посочи, че ще влага 1.5 трилиона йени (13 милиарда долара), с цел да реализира задачите си за 2030 година, като над половината от средствата са за акумулатори.

Други автомобилопроизводители, в това число " Нисан " (Nissan Motor Co.), " Фолксваген " (Volkswagen) и " Хонда " (Honda Motor Co.) оферират или работят по електрически автомобили. Това значи, че конкуренцията при производителите на акумулатори се ускорява. Не е ясно дали " Панасоник " ще излезе победител в конкуренцията, отбелязва АП.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР