Японските власти потвърдиха първи случай на заразяване с нов тип

...
Японските власти потвърдиха първи случай на заразяване с нов тип
Коментари Харесай

Япония потвърди първи случай на зараза с нов тип вирус на пневмония

Японските управляващи потвърдиха първи случай на заразяване с нов вид вирус на пневмония в страната от огнището в Китай. Това заяви на конференция в Токио представител на Министерството на здравеопазването, съобщи БГНЕС.
" Потвърдихме първия случай на новия вид пневмония в Япония. Пациентът е китайски жител, живеещ в префектура Канагава (съседна на Токио). Той е посетил Китай и се е върнал в Япония на 6 януари. Въпреки това той не е бил на рибния пазар, където е центърът на инфекцията ", сподели представителят на ведомството.
Според него, признаците на болестта при пациента на възраст към 30 години се показали по време на пътуването до Китай. След като се върнал в Япония, той посетил доктор, който решил, че заболяването му е лека и му предписал медикаменти за домашно лекуване. Пациентът бил приет в болница едвам на 10 януари заради утежняване на положението, след което тестванията удостоверили, че е инфектиран с новия вирус.
Мъжът е изписан от болничното заведение на 15 януари, откакто бил подложен на лекуване. Сега министерството изследва с кого е влезнал в контакт след завръщането си в Япония. В момента няма други пациенти в страната, които биха могли да са инфектирани с вируса, означи чиновник на отдела.
Заради потвърждаването на първия случай на нова пневмония, държавното управление на Япония сътвори спешен щаб за събиране на информация и предприемане на ограничения за попречване на разпространяването на вируса. Властите приканват хората да мият ръцете си по-често и неотложно да се съветват с доктор, в случай че се появи кашлица или тресчица. Особено внимание би трябвало да се обърне на тези, които неотдавна са пътували до Ухан.
На 31 декември китайските управляващи осведомиха Световната здравна организация за огнище в Ухан, ситуирано на 1000 км северно от Пекин в централната част на страната. Неизвестен тип ковид е бил открит от локалните експерти на 7 януари. Всички случаи на болестта със подозрение за нова пневмония са били подложени на лабораторни проучвания. В резултат на това патогени на респираторни болести като грип, птичи грип, тежък изострен респираторен синдром и близкоизточен респираторен синдром бяха изключени от листата на вероятните патогени.
СЗО прикани страните да проведат прецизно епидемиологично наблюдаване на огнището на нова пневмония в Китай. Към днешна дата са доказани към 60 случая на зараза с този вирус, един човек е умрял, повече от 680 са изолирани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР