Японските железници, увеселителният парк Дисниленд край Токио и някои от

...
Японските железници, увеселителният парк Дисниленд край Токио и някои от
Коментари Харесай

Маските срещу COVID-19 в Япония остават по желание

Японските железници, увеселителният парк " Дисниленд " край Токио и някои от най-големите киносалони са измежду фирмите, които разрешават на посетителите от понеделник да не носят защитни маски против COVID-19, заяви " Ройтерс ".

Правителството смекчи рестриктивните мерки за предотвратяване от пандемията предишния месец. Но бърза смяна в държанието е малко евентуална, като се има поради дългата история на потребление на маски в Япония и поленовото настъпление, което докара до един от най-лошите пролетни сезони от години за страдащите от сенна хрема. " Носенето на маски беше част от нашата просвета още преди COVID-19. Мисля, че доста хора ще продължат да носят маски даже след облекчение на разпоредбите ", сподели Хитоши Ошитани, професор от университета " Токсоку ", който беше проектант на противоепидемичния отговор на пандемията в Япония.

Япония е една от последните огромни стопански системи, които облекчават рестриктивните мерки за носенето на защитни маски, чието потребление е съвсем универсално в цялата страна даже без строги разпореждания или наказания, регулиращи техните потребление.

 Световната здравна организация за Европа предложи маски на всички дълги полети Световната здравна организация за Европа предложи маски на всички дълги полети

" Що се отнася до маските, мисля, че е по-безопасно да носите такава, когато пътувате с публичен превоз, с цел да се предпазите от болест ", споделя 60-годишният Ютака Изава, до момента в който се разхожда из комерсиалния регион " Гинза " в Токио.

Носенето на защитни маски остава " на самостоятелна преценка ", макар че държавното управление продължава да предизвиква носенето им в транспортните средства на градския превоз, когато в тях има доста хора, в лечебните заведения и в домовете за възрастни хора, оповестява Българска телеграфна агенция, като се базира на " Франс прес ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР