Японски учени успешно проведоха тестване на ваксини, борещи се с

...
Японски учени успешно проведоха тестване на ваксини, борещи се с
Коментари Харесай

Японски учени изобретиха ваксина срещу стареенето

Японски учени сполучливо организираха тестване на ваксини, борещи се с процеса на стареене. Според учените може би са създали сериозна крачка към постигането на човешкото дългоденствие.

В лабораторни проучвания имунизацията, ориентирана към протеини, съдържащи се в старите кафези (тези, които са спрели да се развъждат по натурален път) забавя прогресията на уязвимост при по-възрастните мишки, споделят откриватели от Университета в Токио.

Ваксината също работи добре върху остарели кафези в мастната тъкан и кръвоносните съдове, което допуска, че може да има позитивен резултат върху други медицински положения, свързани със стареенето.

" Можем да чакаме имунизацията да се употребява за лекуване на артериална склероза, диабет и други болести, свързани с възрастта ", споделя професор Тору Минамино.

Клетките остаряват, когато спрат да се развъждат, постоянно в отговор на естествено увреждане на тяхната ДНК. Смята се, че клетъчното способства за самия развой на стареене, както и за свързани с възрастта болести като заболяването на Алцхаймер и някои типове рак.

" Старите кафези отделят редица патогени, които нарушават функционалността на тъканите ", сподели пред Евронюз доктор Салвадор Масип, шеф на лабораторията за рак и механизми за стареене. " Те " извикват " клетките на имунната система, с цел да ги изчистят теоретично (но в последна сметка не успяват) и основават хронично инфектиране с ниска активност, примесено с фиброза ", добавя той.

Ученият изясни, че биологичният развой на е доста комплициран и че заради тази причина е малко евентуално една единствена тактика да го спре или промени изцяло. " Въпреки това, евентуално има доста способи за закъснение, а почистването на старите станции наподобява е един от най-лесните и евентуално ефикасни ", споделя той.

При лабораторните проби предотвратяването на натрупването на стареещи кафези е удължило живота на мишките с 15 %, споделя Масип. Други сходни опити са го нараснали с 35 %, сподели той.

Въпреки това учените към момента не знаят какъв брой дълго може да се удължи продължителността на живота. " Това е доста забавен въпрос, по който към момента не сме се съгласували. Някои считат, че има " твърда " граница за продължителността на човешкия живот (понастоящем се прави оценка на 130 години), до момента в който други считат, че на доктрина безсмъртието е допустимо. Твърде рано е да се знае с какъв брой животът може да бъде продължен и дали има ограничаване или не ", споделя Масип и добавя, че може да не се наложи да чакаме дълго за отговор.

" Изследванията за подмладяване напредват доста бързо. През последното десетилетие бяха направени доста основни открития. Човекът, който ще одобри първото хапче срещу стареене, евентуално към този момент е роден ", заключи обнадеждаващо експертът.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР