Японски учени опровергаха теорията на Стивън Хокинг за тъмната материя,

...
Японски учени опровергаха теорията на Стивън Хокинг за тъмната материя,
Коментари Харесай

Астрономи опровергаха теория на Стивън Хокинг за тъмната материя

Японски учени опровергаха теорията на Стивън Хокинг за тъмната материя, заяви Сайънс алърт.

Теорията на английския астрофизик гласи, че във Вселената има дребни черни дупки, образувани незабавно след Големия гърмеж, и че от сливането им се е образувала тъмна материя. Те са с дребни размери, само че с голяма маса - черна дупка с небосвод на събитията 0,1 милиметра би трябвало да е с маса 67 квинтилиона тона. Съществуването на тези черни дупки би могло да изясни изчезналата маса на Вселената, предава Българска телеграфна агенция.

С помощта на телескопа Субару в Хавай учените са се пробвали да записват деформиране на светлината от обекти, край които се движат черни дупки. За 7 часа, минали в опити да се записва изменение в яркостта на звезда в резултат на минаване на първична черна дупка сред светилото и наблюдаващия, са били направени 190 фотоси.

Ако теорията на Хокинг отговаряше на истината, учените щяха да следят към 1000 пъти резултата на гравитационната леща, само че са станали очевидци единствено на едно сходно събитие. Следователно делът на първичните черни дупки съставлява единствено 0,1 % от тъмната материя, а това опровергава теорията на Хокинг от 1971 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР