Японски съд постанови в понеделник, че забраната на еднополовите бракове

...
Японски съд постанови в понеделник, че забраната на еднополовите бракове
Коментари Харесай

В Япония потвърдиха забраната за еднополови бракове

Японски съд постанови в понеделник, че възбраната на еднополовите бракове не е противоконституционна , което се регистрира като забележителен крах в битката на деятелите за правата на ЛГБТ в единствената нация от Г-7, която не разрешава на хора от един и същи пол да подписват брак , предава Ройтерс.

Решението идва откакто съдът в град Сапоро през март 2021 година реши противоположното, постановявайки че недопускането на еднополовите бракове е противоконституционно .

Три еднополови двойки бяха завели делото в областен съд в Осака, настоявайки да им бъде разрешено да сключат брак.

Освен че отхвърли изказванието им, че невъзможността да се оженят е противоконституционна, съдът отхвърли исковете им за по един милион йени (7400 долара) обезщетение за всяка двойка.

Японската конституция дефинира брака като основаващ се на " взаимното единодушие на двата пола ". Съдът в Осака постанови, че бракът е избран като съюз единствено сред противоположни полове и в японското общество не е воден задоволително необятен спор по отношение на еднополовите бракове.

Японското законодателство се смята за релативно демократично в някои области съгласно азиатските стандарти, само че в целия континент единствено Тайван е легализирал еднополовите бракове. Подобно позволение, въпреки и в непълна степен, се чака.

Съгласно настоящите правила в Япония еднополовите двойки нямат право да подписват легален брак, не могат да наследяват имуществото на другия - като къща, която може да са споделяли - и също по този начин нямат наставнически права върху децата на другия .

Въпреки че документите за партньорство, издадени от някои общини, оказват помощ на еднополовите двойки да наемат парцели дружно и да имат права за посещаване в болница, те не им дават цялостните законни права, с които се употребяват хетеросексуалните двойки.

Миналата седмица държавното управление на префектурата на Токио одобри законопроект за признание на съглашения за партньорство сред лица от един и същи пол , което значи, че локалните управляващи, покриващи повече от половината от популацията на Япония, в този момент оферират такова самопризнание.

Докато министър-председателят Фумио Кишида сподели, че въпросът би трябвало да бъде деликатно премислен, неговата ръководеща Либерално-демократическа партия не разкри проекти да преразгледа въпроса или да предложи смяна в законодателството, макар че някои висши членове на партията поддържат промяната.

Медиите обаче разясняват усилването на натиска от страна на интернационалните компания върху Япония, като декларират, че избират да работят в другарски настроени към ЛГБТ общността страни .
 Европейска комисия желае да криминализира речта на омразата против ЛГБТ
Европейска комисия желае да криминализира речта на омразата против ЛГБТ

По-рано и " Истанбулската спогодба " се трансформира в културно полесражение, когато страни като България, Полша, Унгария и Чехия, обявиха, че се подкопава тяхната версия на " фамилни полезности "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР