Японски превозвач е принуден да пусне спешен допълнителен полет, след

...
Японски превозвач е принуден да пусне спешен допълнителен полет, след
Коментари Харесай

Авиолиния пусна допълнителен полет за сумисти, след като направили самолета си твърде тежък

Японски транспортьор е заставен да пусне незабавен спомагателен полет, откакто открива, че два от самолетите му са изложени на риск от превишаване на допустимото тегло. Виновник за това обаче не е бил непотребният багаж, а описът с пасажери, включващ някои от най-тежките мъже в страната.

Японските авиолинии са подхванали " доста необикновената " стъпка да реалокират няколко сумо борци на незабавно проведен специфичен полет предходната седмица заради опасения, че двата самолета, с които те трябвало да летят в началото, няма да могат да пренесат задоволително гориво заради ограничавания в тежестта.

Сумо рикиши трябвало да летят с Боинг 737-800 от летище Ханеда в Токио и летище Итами в Осака до Амами Ошима, остров в далечния юг, където трябвало да вземат участие в състезателен фестивал, заяви вестник " Йомиури шимбун ".

Притесненията по отношение на потенциала на горивото са се появили, когато късно в четвъртък личният състав научил, че в описите с пасажери са включени сумо борци, които по техни калкулации тежат приблизително 120 кг - доста повече от междинното тегло от 70 кг, пише  " Йомиури ".

Due to the large number of sumo wrestlers on board, the Japan Airlines plane could not take off.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР