Японски милиардер сбъдна детската си мечта да пътува в Космоса

...
Японски милиардер сбъдна детската си мечта да пътува в Космоса
Коментари Харесай

Японски милиардер излетя за Международната космическа станция

Японски милиардер сбъдна детската си фантазия да пътува в Космоса като един от двамата пасажери на борда на съветска ракета, която в сряда се изстреля към Международната галактическа станция (МКС). Това съобщи " Гардиън ".

Юсаку Маезава , създател на Zozo - сполучлив онлайн фешън бизнес, и неговият помощник Йозо Хирано станаха първите галактически туристи, които пътуват до МКС от повече от десетилетие.

" Мечтата се сбъдва ", написа милиардерът в Twitter в сряда сутринта, преди двамата с Хирано да се качат в триместния галактически транспортен съд " Союз ", пилотиран от съветския космонавт Александър Мисуркин , преди изстрелването им от космодрума в Казахстан.

46-годишният Маезава употребява обществените мрежи, с цел да документира 100-те дни, които е прекарал в подготовка за задачата. Той и Хирано ще прекарат 12 дни на борда на МКС, където ще извършват разнообразни задания и ще записват видеа за канала на богаташа в YouTube, който има повече от 750 000 клиенти.

Но Маезава, прочут колекционер на творби на изкуството, чието чисто положение възлиза на 1,9 милиарда $, съобщи, че упоритостите му не свършват тук. Той се е записал за по-амбициозно пътешестване към Луната с компанията SpaceX на Илън Мъск, планувано за 2023 година
 Руските режисьор и артист се завърнаха от МКС с филм
Руските режисьор и артист се завърнаха от МКС с филм

Филмът на Шипенко с присъединяване на Пересилд изпревари американския план с Том Круз
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР