Японски лекари посочиха зеленчука, който има най-мощна защита срещу рака.

...
Японски лекари посочиха зеленчука, който има най-мощна защита срещу рака.
Коментари Харесай

Японски учени разкриха кой зеленчук защитава от рак

Японски лекари показаха зеленчука, който има най-мощна отбрана против рака. Става дума за лука. Според изследванията им той съдържа субстанции, които спомагат за отбраната на организма от разнообразни болести, в това число от онкологични такива и хипертония.

Освен това постоянната консумация на лук усилва контрола над кръвната захар и по този метод предотвратява риска от развиването на диабет. Мощните си защитни свойства пикантният зарзават дължи на богатото си наличие на субстанции, които въздействат позитивно върху организма.



В него има протеини, въглехидрати, водоразтворими витамини и минерали като селен, калций и желязо, с помощта на които дължи неповторимата си биологична интензивност, антибактериални и антиоксидантни свойства.

Благодарение на изобилието си от всички гореизброени благотворни за организма микроелементи, той е в положение да понижи равнището на глюкоза, мазнини и холестерол в кръвта, означават още учените.

В своите вести Yahoo Japan съобщавата още, че лукът е мощен щит против рака с помощта на едно от неговите съединения – селен. Именно той задейства процеса на апоптоза - самоизтребление на злокачествени кафези и угнетяване растежа на нови.



Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР