Японската принцеса Айко, единствено дете на император Нарухито и императрица

...
Японската принцеса Айко, единствено дете на император Нарухито и императрица
Коментари Харесай

Японската принцеса Айко отпразнува пълнолетието си

Японската принцеса Айко, само дете на император Нарухито и императрица Масако, през днешния ден отпразнува пълнолетието си в императорския замък в центъра на Токио, откакто в сряда навърши 20 години, съобщи Ройтерс.

Айко, облечена в дълга бяла рокля и с диамантена диадема в косите, се поклони с усмивка пред публицистите. Тя няма да наследи императорския престол, защото по закон купата се предава единствено по мъжка линия. Въпреки това съгласно анкети огромна част от от японската общност би подкрепила смяна в закона, отбелязва ТАСС.

В официално съобщение, публикувано от Държавната организация за императорското семейство на рождения й ден, принцесата съобщи, че желае да бъде в работа на другите.

" Изключително признателна съм на всички, взели участие в пътуването ми към този ден ", сподели Айко. Тя изрази огорчение, че толкоз доста хора по света са изгубили живота си поради КОВИД-19, и вяра, че " един кротичък и изпълнен с сила живот " ще стане действителност за всички допустимо най-скоро.

Церемониите по отпразнуването на пълнолетието на принцесата бяха изместени за уикенда, с цел да не попречат на заниманията й в университета " Гакушуин " в Токио, където тя следва японска литература, посочи организация Киодо.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР