Японската полиция започва експеримент с използването на изкуствен интелект за

...
Японската полиция започва експеримент с използването на изкуствен интелект за
Коментари Харесай

Японската полиция ще предотвратява престъпления с изкуствен интелект

Японската полиция стартира опит с потреблението на изкуствен интелект за предсказание и попречване на закононарушения. Експериментът ще бъде извършен в един от най-гъсто обитаемоте региона на страната, префектурата Канагава, заяви организация Киодо.

От април полицията в префектурата ще внедри компютърна самообучаваща се система, която ще проучва големите масиви разнородна и несвързана между тях информация, в това число от обществените мрежи. Очаква се това да помогне за откриването на лица, които може да са взели участие в нарушавания на законите, да се предсказват идващите им дейности, в това число и времето и мястото на бъдещи закононарушения. Полицията се надява да открие по този метод добре законспирирани фанатици, както и улични обирджии.

Системата ще употребява най-новите способи на математическата статистика. Японската полиция към този момент употребява отчасти компютърния разбор. Чрез него са били дефинира най-криминогенните региони, където са нужни спомагателни патрули. Но опити за предсказването на закононарушения до момента не е имало, с изключение на във филмите.

Японската полиция ще употребява и опита на американската, която към този момент е въвела сходни способи на работа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР