Японската компания за производство на електроника Nintendo например сглобява по-голяма

...
Японската компания за производство на електроника Nintendo например сглобява по-голяма
Коментари Харесай

Японските компании местят производството си от Китай заради американските мита

Японската компания за произвеждане на електроника Nintendo да вземем за пример сглобява по-голяма част от системите си за играта Switch в Китай

Японските индустриални компании със фабрики в Китай се приготвят за удара върху китайското произвеждане, породен от комерсиалната война със Съединени американски щати. Последната доза мита, наложени от Вашингтон, се чака да влязат в действие от 1 септември и това принуждава фирмите да намерят метод да реалокират производството си от втората по величина стопанска система, написа Financial Times. Търговският спор сред Съединени американски щати и Китай умъртви апетита към вложения на огромните корпорации.

Това се случва, откакто американският президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи по-рано този месец, че ще наложи мита от 10% на оставащия китайски импорт в Съединени американски щати на стойност 300 милиарда $ годишно. Тогава той добави още, че митата могат да бъдат нараснали на няколко стадия и да " доближат повече от 25% ".

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Очаква се митата да обиден всевъзможен тип артикули, в това число смарт телефони, игрални системи и облекла. Това ще има окаже голямо отрицателно въздействие на редица задгранични компании, които към този момент се тормозят за бъдещето си.

Всички си потеглят

Японската компания за произвеждане на електроника Nintendo да вземем за пример сглобява по-голяма част от системите си за играта Switch в Китай и към този момент е почнала да мести производството си във Виетнам, където има намерение да вдигне размера на продукцията си.

Производството на игралната подпора на Sony - PlayStation 4, както и другите артикули на компанията, също може да бъде наранено от митата. Тя към този момент се ориентира към релокация на продукцията си. Окончателното ѝ решение обаче зависи от обстановката, в която ще се окаже. След като разгласи резултатите на Sony в края на месеца, вицепрезидентът Наоми Мацука съобщи, че се надява компанията да удържи на отрицателното въздействие.

Новото място: Виетнам

Дъщерното сдружение на Sharp - Dynabook, построява всички свои портативни компютри в Китай, само че от компанията майка обявиха, че обмислят да реалокират производството във Виетнам или в фабрики на тайванската Foxconn, в случай че последният кръг от мита влезе в действие.

Японската високотехнологична компания Kyocera пък сглобява в Китай своите копирни машини и мултифункционални принтери за американския пазар. От друга страна, продуктите, предопределени за Европа, се вършат във Виетнам. " Ще заменяем производството си в заводите в Китай и Виетнам ", разяснява президентът на Хидео Танимото пред публицисти предишния месец, откакто от Съединени американски щати оповестиха, че ще наложат нови мита. Очаква се този ход да й коства няколко милиарда йени.

Японската Ricoh също реалокира от Китай производството си на мултифункционални принтери в Тайланд в края на месеца и в този момент се оглежда за способи да сглобява продуктите си за японския и европейския пазар в Китай вместо в Тайланд.

Друг пострадал от новите цени е производителят на спортни обувки Asics. " Влиянието, което ще окажат митата, не е изключително огромно, само че съм сигурна, че ще забави стопанските системи на Съединени американски щати и Китай ", споделя президентът на компанията Ясахуто Хирота.

Продажбите на мотори, датчици и други устройства на Panasonic, употребявани в индустриалното съоръжение, също са се намалили, защото клиентите задържат финансовите вложения, изясняват от компанията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР