Японската компания Toyota заяви, че е продала рекордните 11,2 млн.

...
Японската компания Toyota заяви, че е продала рекордните 11,2 млн.
Коментари Харесай

Toyota постави нов световен рекорд за годишни продажби на автомобили

Японската компания Toyota съобщи, че е продала рекордните 11,2 млн. автомобила през 2023 година, затвърждавайки позицията си на най-продаван авто производител в света за четвърта поредна година с помощта на възобновяване на търсенето във всички райони и намаляването на дефицита на полупроводници, съобщи Агенция Франс Прес.


Цифрата, която съставлява единици, трансферирани от компанията и нейните дъщерни сдружения, съставлява скок от 7,2% на годишна база и се съпоставя с 9,2 млн. за немската Volkswagen Group, чиито продажби на единици набъбнаха с 12%.

Южнокорейската компания Hyundai-Kia резервира третото си място през 2023 година със 7,3 млн. продадени единици, което съставлява растеж от 6,7 %.

По отношение на пазарната стойност обаче американският производител на електрически автомобили Tesla на Елон Мъск остава номер едно пред японския колос.

Toyota отдаде заслуженото за своите резултати на " постоянното търсене във всеки район, в допълнение към облекчаването на дефицита на полупроводници във всеки район ".

" Ще продължим да следим деликатно обстановката с доставките на части и ще поставим всички старания да доставим допустимо най-вече коли на нашите клиенти в най-кратки периоди ", се споделя още в изказването.

Данните сплотяват продажбите на марките Toyota, Lexus, Daihatsu и Hino и надминават предходния връх от 10,7 млн. през 2019 година, подложен от Volkswagen.

Като се вземат поради единствено Toyota и Lexus, световните обемни продажби възлизат на 10,3 милиона единици. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР