Японската компания TBM откри завод за производство на хартия от

...
Японската компания TBM откри завод за производство на хартия от
Коментари Харесай

Японска компания вместо от дървета, произвежда хартия от камък

Японската компания TBM откри цех за произвеждане на хартия от варовик под марката Limex. Неговият главен артикул са " неунищожими " визитни картички, написа Bloomberg Technology.

Шефът на TBM Нобуюши Ямасаки напуща учебно заведение на 15-годишна възраст, работи като дърводелец, а по-късно основава компания за продажба на използвани коли. По време на почивка в Европа, той е изумен от старите здания, които стоят в продължение на епохи.

" Исках да завърша своята бизнес кариера, оставяйки компания, която ще продължи да съществува стотици години ", - разяснява Нобуюши в изявление за Bloomberg Technology. През 2008 година той научава, че в Тайван са изобретили технология за произвеждане на хартия от камък и взема решение да построи този бизнес.

Главен артикул на TBM ще бъдат визитните картички, които са доста известни в Япония. Но няма да бъдат отпечатани върху елементарна хартия, а върху Limex, изработен от варовик. Тя е с лъскава повърхнина, която не попива вода, която е доста мъчно да се скъса или да се смачка и е допустимо да се написа върху нея даже и под вода. Заводът е открит през февруари 2015 година, само че първата " каменна " хария излезе предишното лято. TBM в този момент получи поръчка за произвеждане на " неунищожимо " меню за верига суши заведения за хранене, благосъстоятелност на корпорацията Sushiro Global Holdings.

Според Нобуюши Ямасаки неговият артикул ще помогне за запазването на природата. Ако за производството на елементарна хартия би трябвало да се отсекат 20 дървета, неговата компания ще употребява по-малко от един звук варовик и 200 кг полиолефин, които имат на практика неизчерпаеми източници. Също по този начин, производството на Limex не се нуждае от вода, до момента в който за звук елементарна хартия са нужни 100 тона вода. В същото време се чака, че международното търсене на хартия ще се удвои до 2030 година

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР