Японската компания Sony, която произвежда конзолите PlayStation обяви значително намаляване

...
Японската компания Sony, която произвежда конзолите PlayStation обяви значително намаляване
Коментари Харесай

Sony ще съкрати почти 1000 служители от подразделението PlayStation, ще затвори студиа и отменя игри

Японската компания Sony, която създава конзолите PlayStation разгласи доста понижаване на личния състав си в това поделение.

Според напускащия основен изпълнителен шеф на PlayStation Джим Райън компанията ще редуцира към 900 чиновници в целия свят. Това се равнява на към 8% от общата работна мощ на подразделението.

Райън дефинира решението за метаморфоза, довело до всеобщи съкращения като извънредно мъчно, само че неизбежно в актуалната среда. Той оправда това с задачата да се подсигурява непрекъснатото развиване и напредък на компанията.

Джим Райън

Съкращенията ще обиден вътрешните студия на Sony, като Naughty Dog, Insomniac Games, Guerrilla Games и Firesprite Games, както и експерти от няколко екипа за поддръжка (технология, поддръжка, творчество).

В рамките на самодейността ще бъде закрито и основаното в Обединеното кралство London Studio (Blood & Truth). Студиото до неотдавна работеше по онлайн кооперативен екшън за PS5, чието деяние се развива във приказен Лондон.

В изказване по поводa основният изпълнителен шеф на PlayStation Studios Хермен Хулст сподели също, че в границите на реорганизацията са анулирани редица игри в развой на разработка. Кои тъкмо, не е ясно.

Хулст означи, че PlayStation постоянно е насърчавала опитите, само че не всеки път положителната концепция се трансформира в страхотна игра преди смяната на пазарната или индустриалната парадигма.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР