Японската компания Panasonic ще спре производството на телевизори в единствения

...
Японската компания Panasonic ще спре производството на телевизори в единствения
Коментари Харесай

Panasonic ще спре производството на телевизори и в Европа

Японската компания Panasonic ще спре производството на тв приемници в единствения си европейски цех в Чехия до края на март 2022 година Това заяви вестник Nikkei, представен от. 

Предприятието се намира в Пилзен в западната част на Чехия. Построено е през 1997 година и от този момент служи като индустриална база за доставки на европейския пазар. На него годишно се сглобяваха към 1 милион тв приемника. Очаква се към 400 чиновници да бъдат уволнени или трансферирани на индустриална линия за термопомпи в същия цех.

Panasonic към този момент приключи телевизионното произвеждане в самата Япония, както и във Виетнам, Индия, Китай и Мексико. Сглобяването ще спре в Бразилия тази година.

В резултат на това след март 2022 година компанията ще напусне единствено две монтажни линии - в Малайзия и Тайван. Panasonic ще разпореди монтажа на евтини тв приемници на китайската компания TCL.

Panasonic беше един от водещите международни производители на тв приемници при започване на века. Впоследствие обаче тя стартира последователно да отстъпва позициите си на съперници от Южна Корея и Китай. Продажбите на тв приемници Panasonic бяха към 3,6 милиона бройки, а международният пазарен дял спадна до 2%. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР