Японската автомобилна корпорация Нисан Мотор възобнови частично работата в заводите

...
Японската автомобилна корпорация Нисан Мотор възобнови частично работата в заводите
Коментари Харесай

"Нисан" започна отново работа след скандала с неквалифицираните служители


Японската автомобилна корпорация „ Нисан Мотор ” възобнови отчасти работата в заводите си в страната, откакто на 18 октомври се наложи да прекрати всякаква активност поради проблеми в системата за инспекция на качеството на машините.

По данни на телевизия Ен Ейч Кей пет от шестте предприятия на компанията на територията на страната са били още веднъж отворени след приемането на съответните позволения от Министерството на държавните земи, инфраструктура, превоз и туризъм.

Производството в заводите на „ Нисан ” беше краткотрайно прекъснато, откакто се откри, че контролът на качеството при колите се прави от чиновници, които нямат съответния квалификационен ценз. Все още не са оповестени отчетите, доказващи дали неналичието на подготовка у служащите е засегнала качеството на колите на колоса. Въпреки това обаче разкритията доведоха до гръмък скандал в азиатската страна.

В резултат на затварянето на индустриалните фабрики продукцията на „ Нисан ” в Япония регистрира спад от 40% през октомври по отношение на същия месец преди година. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР