Японската Агенция за изследване на космическото пространство (ДЖАКСА) преустановява изстрелването

...
Японската Агенция за изследване на космическото пространство (ДЖАКСА) преустановява изстрелването
Коментари Харесай

Япония спира изстрелването на всички свои ракети-носители

Японската Агенция за проучване на галактическото пространство (ДЖАКСА) прекратява изстрелването на всички свои ракети-носители поради поредицата неуспехи, в това число и неуспеха на най-новата Н3 (Ейч три), заяви Българска телеграфна агенция.

Планирано за май 47-о изстрелване на ракетата-носител H2 (Ейч ту), също беше отсрочено най-малко до лятото. Миналия октомври ДЖАКСА реши да спре потреблението на ракетите " Епсилон " след несполучливо изстрелване.

За съвсем 20 години ДЖАКСА направи повече от 50 сполучливи следващи изстрелвания, само че от края на предходната година се сблъсква с поредност от провали. Сериозен удар за японската галактическа стратегия беше несполучливото изстрелване на най-новата тежка ракета-носител H3 от космодрума Танегашима в югозападната префектура Кагошима този месец. Ракетата наред се отдели от земята, само че не съумя да включи  двигателя на втората степен, вследствие на което японските експерти бяха принудени да стартират самоунищожението на ракетата. 

Ракетата H3 трябваше да размени H-2A, която е в употреба от началото на този век. Това е една от най-надеждните ракети в света - от 46 изстрелвания 45 бяха сполучливи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР