Японката Нао Кодайра спечели олимпийската титла на 500 метра в

...
Японката Нао Кодайра спечели олимпийската титла на 500 метра в
Коментари Харесай

Кодайра: Отидох да тренирам в Холандия, за да науча културата на този спорт

Японката Нао Кодайра завоюва олимпийската купа на 500 метра в шампионата по бързо пързаляне с кънки на Игрите в ПьонгЧанг. 31-годишната Кодайра сложи нов олимпийски връх - 36.94 секунди. Японката тренира в Холандия след неуспеха на олимпиадата в Сочи 2014, когато не съумя да вземе орден. " Причината да отида в Холандия е не да се науча да се плъзвам, не да науча техниката, а да науча културата на този спорт. Това беше извънредно значимо за мен ", разяснява Кодайра.

Бронзовата медалистка Каролина Ербанова (Чехия) също тренира в Холандия. Тя беше в една серия с двукратната олимпийска шампионка, защитаващата купата си и международна рекордьорка Сан-Хуа Ли (Република Корея). " Тя е доста бърза. Знаех, че би трябвало да се движа с нейното движение и да бъда покрай нея на финала. Беше положително съревнование. За мен е необикновено. Била съм четвърта в доста стартове от Световната купа, само че в този момент взех орден ", съобщи чехкинята.

Сан-Хуа Ли благодари на публиката за поддръжката и сподели, че да се състезаваш пред родна аудитория я е направило " малко по-нервна и по-развълнувана. " Не ме интересува дали е сребро, бронз или злато, тъй като аз към този момент имам две трофеи от олимпийски игри. Но това е Корея, беше в действителност вълнуващо да чуя какъв брой доста почитатели ни поддържат ", съобщи сребърната медалистка Ли.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР