Япония се опитва да изолира нова мутация на коронавируса, която

...
Япония се опитва да изолира нова мутация на коронавируса, която
Коментари Харесай

Япония ще изолира нова мутация на COVID-19, за да я проучи

Япония се пробва да изолира нова разновидност на ковид, която беше открита при четирима души, пристигнали в страната от Бразилия, с цел да може да я изследва по-добре, заяви Франс прес.
"За да изучим по-добре разновидността, на първо време би трябвало да я изолираме ", съобщи пред Агенция Франс Прес представител на японското здравно ведомство. По неговите думи това ще отнеме няколко седмици, даже месеци, и към този момент не могат да бъдат дадени повече детайлности по отношение на разновидността.
Япония разгласи в понеделник, че е разкрила новата разновидност на ковид, без да може каже дали тя е по-заразна от откритите до момента негови разновидности по света. Преносители са били двама възрастни и две деца, пристигнали в страната на 2 януари от Бразилия.
Едно от тези лица, мъж на към 40 години, е бил приет в болница поради затруднено дишане. В същото време една жена и едно от децата, момченце, развили умерени признаци. Четвъртото лице, момиче, се оказало без признаци. Япония предизвести през уикенда Световната здравна организация за новия вид. Японският институт по заразни заболявания посочи, че новооткритата разновидност има общи черти с разновидностите, които се появиха в Обединеното кралство и в Република Южна Африка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР