Япония се очаква да обяви най-голямата си реформа в сферата

...
Япония се очаква да обяви най-голямата си реформа в сферата
Коментари Харесай

Япония радикално променя отбранителните си политики


Япония се чака да разгласи най-голямата си промяна в областта на защитата от десетилетия тази седмица като увеличи разноските, промени военното командване и придобие нови ракети поради опасността от страна на Китай, съобщи Агенция Франс Прес.

Политиките, които ще бъдат обрисувани в три документа за защитата и сигурността до края на седмицата, ще оформят защитата на страната, чиято поствоенна конституция, даже не признава публична войска.

„ Фундаментално усилване на отбранителните ни качества е най-спешното предизвикателство в тази тежка обстановка със сигурността “, съобщи през уикенда министър председателят Фумио Кишида:

„ Спешно ще засилим отбранителните си качества през идващите 5 години “.

Реформата е резултат от опасенията на Токио за възходящата военна мощност на Китай, както и от закани от страна на севернокорейски ракети и съветската война в Украйна.

Ключово измежду новите политики е увеличение на разноските за защита до 2 % от Брутният вътрешен продукт до 2027 година в сходства с условията към членките на НАТО.

Това бележи доста нарастване от историческите разноски от към 1 % и докара до рецензии за методите за финансиране.

Парите ще субсидират планове, в това число придобиването на „ противоударен потенциал “ – дарба за офанзиви против ракетни обекти, които заплашват страната, даже превантивно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР