Япония се готви за най-мощния тайфун, който ще я връхлети,

...
Япония се готви за най-мощния тайфун, който ще я връхлети,
Коментари Харесай

Япония се готви за най-мощния тайфун от над 60 години

Япония се готви за най-мощния ураган, който ще я връхлети, от повече от 60 години, предадоха международните организации.
Националната метеорологична работа съпостави Хагибис с тайфуна Ида, който през 1958 година лиши живота на над 1200 души.
Близо 10 милиона индивида в Япония се готвят за евакуация. Над 7,6 милиона са били посъветвани да стартират да се приготвят, а повече от 1,7 милиона - за непосредствена евакуация, заяви ТАСС.
В столицата Токио множеството заведения за хранене, магазини и аптеки през днешния ден са затворени.
Хагибис се придвижва към Япония от югоизток с 25 км/ч и пориви напразно, достигащи скорост от близо 200 км/ч. Очаква се тайфунът да доближи Токио към 21 ч. (15 ч. българско време) през днешния ден.
В Япония към този момент бе обявено за първа жертва и за вреди, породени от Хагибис.
40-годишен водач е умрял, откакто плевел вятър безусловно изхвърлил колата му от пътя в прилежащата на Токио префектура Чиба, заяви още ТАСС.
В същия район четирима души са били ранени при сриването на къща. Над 750 000 семейства в Чиба са без ток.
Над 1600 вътрешни полета бяха анулирани. Ще бъдат анулирани и всички интернационалните полети, които бяха планувани тази нощ от летищата на Токио.
Насрочените за през днешния ден квалификации от Формула 1 за Голямата премия на Япония, както и две срещи от Световното състезание по ръгби, на което страната е хазаин, бяха анулирани.
"Хагибис " значи "бързина " или "скорост " на един от езиците, говорени във Филипините, отбелязва Ройтерс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР