Япония съобщи, че два руски военни самолета са нарушили въздушното

...
Япония съобщи, че два руски военни самолета са нарушили въздушното
Коментари Харесай

Екшън: Японски изтребители вдигнати по тревога заради руски бомбардировачи в небето

Япония заяви, че два съветски военни самолета са нарушили въздушното й пространство и по тази причина японски изтребители са били вдигнати във въздуха по паника, съобщи ДПА.

Вчера сутринта два съветски военни бомбардировача ТУ-95 доближили откъм север южните японски острови, в това число Кюшу, и преминавайки над Тихия океан, се насочили в северна посока към японска територия, заяви нощес японското министерство на защитата, представено от Българска телеграфна агенция.

Единият съветски аероплан на два пъти нарушил въздушното пространство над островите Дайто край Окинава и покрай остров Хачиджо, южно от Токио, уточни министерството. След това съветските бомбардировачи прелетели над североизточна Япония и остров Хокайдо, преди да се върнат в Русия.

През последната финансова година, завършила на 31 март, Япония 999 пъти е вдигала по паника самолети против непознати военни самолети, наближаващи въздушното й пространство, се споделя в отчет на министерството на защитата. Това е втората по величина численост в следвоенния интервал. Японски изтребители са реагирали на 343 нарушавания на съветски самолети и 638 на китайски.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР