Япония разположи батареи Пейтриът“ за противоракетна защита, след като Северна

...
Япония разположи батареи Пейтриът“ за противоракетна защита, след като Северна
Коментари Харесай

Япония разположи „Пейтриът“ за защита от севернокорейски ракети

Япония разположи батареи „ Пейтриът “ за противоракетна отбрана, откакто Северна Корея заплаши да изстреля балистични ракети над територията на Страната на изгряващото слънце към американския о. Гуам. Регионалното напрежение нараства, откакто Вашингтон и Пхенян влязоха в словесна война, като президентът Доналд Тръмп предизвести, че Пхенян „ фактически ще съжалява “за всевъзможни враждебни дейности против Съединени американски щати, съобщи БГНЕС. Преди Япония е обещавала да смъкна севернокорейските ракети или ракети, които заплашват цели на нейна територия. Министерството на защитата разпростра системата „ Пейтриът-3 “ в Шимане, Хирошима и Кочи в Западна Япония, за който район Северна Корея предизвести, че може да бъде по пътя на ракетите й, оповестиха от публичното радио NHK и Kyodo News.

Също по този начин Токио разпростира противоракетната система в Ехиме, а в. „ Асахи Шимбун “ заяви, че в Японското море е ситуиран военен транспортен съд със система AEGIS за поразяване на намиращи се в полет ракети. От министерство на защитата за момента не удостоверяват тези дейности, само че чиновник в службата за ръководство на рецесии на префектура Кочи съобщи, че комплекс „ Пейтрийт-3 “е бил разпрострат.

По-рано тази седмица държавният представител Йошихиде Суга сподели, че Токио „ в никакъв случай не би могло да толерира “ провокации от Северна Корея и че армията на страната „ ще предприеме нужните ограничения “ за отбрана на страната. Премиерът Шиндзо Абе възобнови в събота своите опити за попречване на каквито и да било произшествия, свързани с пуска на ракети от Северна Корея, за което Пхенян заплашва да извърши. „ Ще няправя най-хубавото, с цел да осигуря живота и собствеността на моя народ “, сподели Абе, без да прецизира против какво ще работи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР