Япония призова американската армия да овладее група от инфекции с

...
Япония призова американската армия да овладее група от инфекции с
Коментари Харесай

Япония недоволства от американските войски в Окинава

Япония прикани американската войска да овладее група от инфекции с Covid в база на морската пехота в Окинава. Токио по-рано се оплака, че американските правила за тестване са несъвместими с разпоредбите в Япония, написа RT.

„ Помолихме американската страна да приложи задълбочено оптималните ограничения за попречване на разпространяването на инфекции “, сподели основният секретар на кабинета Хирокадзу Мацуно в четвъртък.

Изявлението пристигна, откакто 227 души, ситуирани в Camp Hansen, база на морската пехота на Съединени американски щати в префектура Окинава, са дали позитивна проба за Covid, съгласно японското държавно управление.

Според Мацуно американските сили са обяснили, че войските са били тествани на петия ден след идването си в Япония, защото към този момент са били имунизирани и няма да изоставен базата, до момента в който не бъдат отстранени рестриктивните мерки за придвижването им. Междувременно японските разпореждания изискват всички идващи пасажери да бъдат тествани в границите на 72 часа преди заминаването.

Външният министър Йошимаса Хаяши сподели в сряда, че е изразил „ мощно страдание “ към Рики Руп, пълководец на американските сили в Япония.

Хаяши беше представен от японски медии, че американската войска тества бойците си три до пет дни след идването си и им разрешава да се движат свободно в базите си, вместо да ги слагат под карантина.

„ Тези правила не са в сходство с японските правила “, сподели Хаяши.

Japan Times цитира държавен източник, който споделя, че управляващите „ към момента ревизират “ по какъв начин се организират проби във всички военни обекти на Съединени американски щати в страната. Американските сили в Япония стегнаха рестриктивните мерки на Covid в понеделник, удължавайки интервала на карантина, заяви списание Stars and Stripes.

Вашингтон поддържа военни бази в Япония от края на Втората международна война. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР